طراحی و ساخت یک چیلر صنعتی با جزئیات فنی طوری است که بتواند در طول یک سال بدون وقفه کار کند. همچنین آب سرد لازم برای صنعت خنک کننده و فرآیندهای ماشینها را تامین کند. در این مقاله ویژگیها، نحوه کار، انواع، مراحل تولید و قیمت چیلر صنعتی بررسی میشوند.
انواع چیلر صنعتی
چیلرهای صنعتی بسته به چرخه کاری دارای دو گروه چیلرهای تراکمی و جذبی هستند. چیلر تراکمی صنعتی بسته به نوع کندانسور نیز دارای دو نوع هستند. چیلرهای آبی (معروف به چیلرهای آب خنک) و چیلرهای هوایی (معروف به چیلرهای هوا خنک). هر یک از چیلرهای تراکمی نیز بسته به نوع کمپرسور دارای چهار گروه زیر هستند:
- چیلر رفت و برگشتی
- چیلر سانتریفیوژ
- چیلر اسکرو
- چیلر اسکرال
کمپرسور این چهار مدل چیلر صنعتی تراکمی به وسیله یک موتور الکتریکی، یک توربین بخار و یا یک موتور احتراق داخلی در چیلر گازی به حرکت در میآید. انواع چیلر جذبی دارای مشخصات فنی و خصوصیات منحصر به فرد و ویژهای هستند. به صورت مکانیکی کار نمیکنند و در حقیقت با منبع حرارتی مثل بخار یا کوره کار میکنند. معمولاً نوع جذبی تنها زمانی بهتر است که از منبع حرارتی استفاده شود که در جایی هدر رفته باشد. به این شکل که با یک چرخه جذبی بتوانیم آن منبع گرمای تلف شده را به مبرد مایع تبدیل کنیم. در غیر این صورت در سایر کاربردها استفاده از نوع جذبی سودی ندارد و راندمان آن بسیار کمتر از چهار نوع دیگر چیلر است.
نحوه کار چیلر صنعتی تراکمی
عملکرد انواع چیلر صنعتی تراکمی بسیار مشابه همدیگر است. توصیف عملکرد آن به این صورت میباشد که مبرد مثلا HFC-134a به طور مداوم میان کمپرسور، کندانسور، شیر انبساط و اواپراتور در سیکل تبرید تراکمی چیلر گردش میکند. کندانسور و اواپراتور کویلهای تبادل حرارتی هستند که در آنها کندانسور گرمای مبرد را از طریق آب یا هوا میگیرد و گرما را در هوای اتمسفر آزاد میکند. اواپراتور (مقابل کندانسور) گرما را از آبی که باید خنک شود بازیابی میکند و برای کاهش دمای آب به مبرد بر میگرداند.
چیلر صنعتی ۲ و ۴ مدار چیست؟
ضریب اطمینان بالا و طراحی چند مرحلهای به این معنی میباشد که چیلر صنعتی بایستی به طوری طراحی و ایجاد شود که کمپرسور و مدار کار آن به تدریج (مثلاً 25 درصد در 25 درصد) و به طور متناوب وارد مدار کار شود. این کار به گونهای انجام میشود که با بالا رفتن سن سیستم، انرژی مورد نیاز مصرف میشود. به عنوان مثال، اگر یک تجهیزات یا فرآیند صنعتی به 80 تن تبرید نیاز دارد، بهتر است در چیلر صنعتی مورد نظر از 2 کمپرسور تبرید 40 تنی (2 مداری) یا 4 کمپرسور برودتی 20 تنی (4 مداری) استفاده شود.
بنابراین اگر یک کمپرسور به هر دلیلی خراب شود، کمپرسورهای دیگر تحت تأثیر کمپرسور خراب قرار نخواهند گرفت و سیستم با 50 یا 75 درصد توان کل به کار خود ادامه میدهد و خنکسازی فرآیند صنعتی تسهیل میشود. در تصویر نمونه هایی از چیلرهای مجهز به کمپرسور اسکرو Bitzer و Hanbel را می بینید که در کارخانه های 2 مداره و 4 مداره شرکت ما تولید خواهند شد.
کاربردهای چیلر صنعتی
- مکانهایی مثل سردخانههای صنعتی یا بیمارستانهایی که در آنها به صورت 24 ساعته از چیلر برای خنک کردن هوای داخل بکار میرود.
- تجهیزات برش لیزری برای تجهیزات و فرآیندهای تبرید
- خنک کننده روغن هیدرولیک در صنعت
- خنک کننده قالب و تزریق پلاستیک روغن، قالب های هوا و فرآیند ریختهگری
- صنعت جوشکاری
- صنعت ماشین کاری
- صنعت پزشکی دمای کار اسکنرهای MRI و CT را کاهش خواهد داد.
- خنک کننده اسیدی
- صنعت الکترونیک
- صنایع شیمیایی
ویژگی های چیلر صنعتی
- از آنجایی که این نوع چیلرها بایستی در سردترین روزهای سال کار کنند (برخلاف چیلرهای ساختمانی که در تابستان کار می کنند)، بایستی از گرمکن کمپرسور برای انواع چیلر صنعتی استفاده کنید تا روغن همیشه دمای مناسب باشد.
- ساخت چیلرهای صنعتی طوری که بتواند از ورود آب به فینهای کندانسور جلوگیری کند.
- در چیلر صنعتی بایستی از گیرنده بزرگتر در مقایسه با انواع چیلر غیرصنعتی بکار رود. از آنجایی که برای عملکرد در هوای سرد بایستی مایع بیشتری در مدار این نوع چیلرها شارژ شود. بنابراین برای ذخیره مایع بیشتر در روزهای گرم سال باید گیرنده بزرگتری طراحی و نصب شود.
- قسمت کنترل دستگاه یا تابلو برق بایستی کاملاً از ورود آب باران آببندی شود.
- سیستم ضد یخ و کنترل کننده دستگاه باید به طور دقیق انتخاب شوند. حتی بهتر است سیستم ضد یخ دوبل طراحی شود تا مدار دستگاه یخ نزند.
- در چرخه آب چیلر صنعتی، لازم است از ضد یخ بیشتر در مقایسه با موارد غیرصنعتی بکار رود، به طوری که دستگاه در سردترین روزهای سال به طور مداوم و بدون استرس کار کند.
طراحی ، تولید ، فروش و استعلام قیمت چیلر صنعتی
تولیدکنندگان برای هر نوع استفاده، چیلر مناسبی طراحی و می سازند که هر کدام مشخصات فنی خاص خود را داشته باشد. البته تا حدی به دلیل تغییر ارز قیمتها و تاثیر مستقیم بر قیمت مواد اولیه، ارائه جدول قیمت بهروز و دقیق برای انواع چیلرهای صنعتی امکانپذیر نیست. بنابراین تنها با تماس با کارشناسان بادبان تهویه پارسیان و مطرح کردن احتیاج خود، شما را از مناسبترین دستگاه با ظرفیت صحیح، زمان ساخت و قیمت دستگاه مطلع خواهند کرد.
در صورت تمایل به اطلاعات بیشتر در مورد قیمت انواع چیلر صنعتی و لیست قیمت و استعلام آنها، مطالعه مقاله قیمت چیلر را به شما توصیه میکنیم.
جهت بدست آوردن اطلاعات بیشتر و مشاوره در مورد خرید و قیمت چیلر صنعتی میتوانید با کارشناسان بادبان تهویه پارسیان با شمارههای 09190911891 – 02122581821 در تماس باشید.
بیشتر بدانید
نتیجه گیری
انواع تجهیزات سرمایشی و گرمایشی از قبیل انواع چیلر صنعتی و غیرصنعتی، انواع مینی چیلر و مبدلهای حرارتی به شکل ویژه در کارخانه بادبان تهویه پارسیان با توجه به نیاز هر کاربر بر اساس استانداردهای روز طراحی و ساخته میشوند. همچنین شرکت ما این تجهیزات را مستقیم از کارخانه با قیمت مناسب میفروشد. برای اطلاعات بیشتر در مورد انواع چیلر صنعتی و استعلام قیمت آن با مهندسین ما در تماس باشید.
سوالات متداول درباره چیلر صنعتی
چرا برای ساخت چیلر صنعتی بایستی از بهترین و با کیفیتترین قطعات استفاده کنیم؟
این چیلرها بایستی به طور منظم کار کنند و در طراحی تمامی قطعات از بهترین قطعات با نام تجاری اصلی استفاده شود تا قابلیت اطمینان و طول عمر سیستم افزایش پیدا کند. یعنی قیمت اولیه دستگاه (طبیعتا استفاده از قطعات اصلی در تمامی قطعات باعث افزایش قیمت کل دستگاه می شود) نباید کیفیت و قابلیت اطمینان سیستم را قربانی کند.
چالش اصلی در طراحی چیلر صنعتی چیست؟
چالشهای اصلی جلوگیری از یخزدگی مدار دستگاه و جلوگیری از ورود آب در فصول سرد و بارندگی است که بایستی در طراحی برای جلوگیری از آسیب دیدن دستگاه در نظر گرفت.
آیا وسایل دیگری به جز چیلر وجود دارد که بتوان از آنها برای خنک کردن فرآیندهای صنعتی استفاده کرد؟
پاسخ تقریباً به طور قطع منفی است. زیرا چیلر تنها وسیلهای است که میتواند آب را به صورت دقیق (با دقت 0.1 درجه سانتیگراد) در مدار بسته خنک کند و برای کاهش دمای ماشین آلات و صنایع به اندازه نیاز در دسترس ماست. مدار بسته یعنی چیلر بدون مصرف آب و آب سرد، ماشین آلات را سرد میکند.
چرا قیمت چیلر صنعتی از ساختمانی بیشتر است؟
چیلر صنعتی دارای جزئیات فنی و ویژگیهای خاصی است که در نوع ساختمانی میتوان دید. نکته این است که این ویژگیهای خاص باعث میشود، سرمایش صنعتی در مقایسه با نوع ساختمانی آن گرانتر باشد، در نتیجه نوع صنعتی گرانتر از نوع ساختمانی است.
:: بازدید از این مطلب : 87
|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1